Select Page

Om Melges Norway

Melges Norway er Norges klasseklubb for entypebåten Melges 24. Den ble stiftet 7. november, 1995, på Dronningen i Oslo. Initiativtakerne til klasseklubben var Tom B. Knutsen, Petter Høeg jr., Hans Jørgen Nilsen, og Peter T.M. Brandt jr. Formålet med Melges Norway er å utbre interessen for og av seilbåttypen Melges 24.

Melges 24 er en sportsbåt hovedsakelig brukt til regattaseiling. Båten ble designet av Reichel Pugh, og ble offisielt introdusert på markedet i 1993. Selv med over 20 års fartstid, fremstår båten som moderne og rask. Melges 24 er 24 fot, eller 7,31 meter lang. Den har senkekjøl og er dermed lett å løfte med kran, samt at dens lave tyngdepunkt gjør den svært stabil å transportere på henger. Med sin nette vekt på 809 kg og et totalt seilareal 88,9 kvadratmeter, er båten svært rask, med en maksfart på 25 knop. Båten er veldesignet, og gjennomtenkte løsninger gjør det til en veldig lettseilt båt. Melges 24 seiles som regel av 4-5 personer, hvor den totale mannskapsvekten ikke skal overstige 375 kg.

Per 2016 er det bygd over 850 båter på verdensbasis, og det er ikke uvanlig å se over 100 båter på startlinjen på større mesterskap som EM og VM. I Norge er det i skrivende stund 20-30 aktive båter, og med hyppig besøk fra våre naboland blir det som regel trangt på startstreken i større norske regattaer.

Mer informasjon om Melges 24 og klassens aktiviteter finner du på den internasjonale klasseklubbe, International Melges 24 Association.